Zo versturen we nog steeds onvoorstelbare hoeveelheden papier terwijl er veel meer gedaan kan worden via mijn.overheid.nl. Daarmee besparen we niet alleen papier en energie, maar mogelijk ook geld. Daarnaast maken we het Krimpenaren zo makkelijk door alle contacten met de Overheid op één plek te concentreren.

De afgelopen twee jaar hebben we gezien hoeveel er ook online vergaderd kan worden. Allereerst maken we de afweging of er wel zoveel vergaderd moet worden, maar ook kijken we of er niet (meer) op afstand mogelijk is. Zo reizen we minder, stoten minder CO2 uit en besparen nog tijd ook.Bij door de gemeente georganiseerde borrels en recepties serveren we alleen nog hapjes op plantaardige basis. Ook in het gemeentehuis zelf werken we in principe papierloos. Zulke grotere en kleinere aanpassingen voeren we met elkaar overal in de organisatie door. Daarmee proberen we een voorbeeld te zijn voor inwoners en bedrijven.

Ook het college, de ambtelijke staf en gemeenteraadsleden zullen privé consequenties moeten verbinden aan onze klimaatdoelstellingen. Dat gaat ver, maar een wethouder die bijv. vrolijk foto’s post van een verre zonvakantie of een weekendje Lissabon, ondermijnt onze boodschap. We verwachten van Krimpenaren grote aanpassingen en moeten ook bereid zijn die in ons eigen leven consequent door te voeren.