Uitgelicht

 

 

Op 10 maart is onze lijsttrekker Wouter van Blanken verkozen tot de meest heldere spreker tijdens het lijsttrekkers debat, georganiseerd door Bibliotheek Krimpen aan den IJssel.

Alle deelnemers moesten een pitch houden en daarin duidelijk maken waar hun partij voor staat en daarnaast gedurende het debat op de verschillende stellingen. Dit aan alle bezoekers die in grote getalen aanwezig waren, maar ook aan een "vakjury", die bestond uit een viertal personen die kritisch waren op het gebruik van heldere en duidelijke taal. Dat laatste bleek niet echt mee te vallen voor een aantal lijsttrekkers, die duidelijk naar de eenvoudige woorden moesten zoeken. Wouter had echter geen enkele moeite om GroenLinks te presenteren aan het publiek in Klip en Klare taal. Ook in het debat kon hij zich zodanig verwoorden, dat het helder en duidelijk bleef.

Aan het eind van de avond was het oordeel van de vakjury unaniem: Wouter van Blanken sprak het meest helder en begrijpelijk. Hij ontving hiervoor de Bokaal voor meest heldere debater!

Het mag duidelijk zijn voor Krimpen aan den IJssel: VERANDERING BEGINT HIER!