Q. Wie is Saskia Kunstman?

A. Ik ben opgegroeid in Krimpen aan den IJssel, heb gestudeerd in Rotterdam en ben op mijn dertigste weer teruggekeerd in Krimpen en woon nu met veel plezier aan de IJsseldijk. Ik ben opgevoed door ouders die zelf ook politiek actief waren. Zij leerden mij al vroeg aandacht te hebben voor een groenere en socialere wereld. In mijn “wilde” jaren ben ik actief lid geweest van de PSP (Pacifistische Socialistische Partij, red.) in Krimpen.

Ik heb altijd GroenLinks gestemd en ben sinds dit jaar ook lid geworden. Nu mijn kinderen het huis uit zijn, heb ik wat meer tijd en hoop ik mij actief in te kunnen zetten.

Ik werk in het basisonderwijs. Na jaren voor de klas te hebben gestaan begeleid ik nu kinderen op verschillende scholen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van het leren. Dit werk doe ik met veel plezier, het is mooi om kinderen elke keer weer een stapje verder te kunnen helpen.

Ik hou erg van muziek en in mijn vrije tijd zing ik in een vocaal ensemble. Verder lees ik graag en werk ik in mijn tuin.

Q. Waarom GroenLinks a/d IJssel?

A. Dat GroenLinks bij mij past, zit hem al in de naam: Groen en links. Ik probeer zoveel mogelijk bewust te leven met aandacht voor het milieu en klimaat. Hiernaast spreekt ook de sociale kant mij aan: aandacht voor mensen die het om wat voor reden moeilijk hebben in de samenleving. Mijn expertise ligt dan vooral op het gebied van onderwijs en de kansenongelijkheid die daar helaas nog steeds bestaat.

Ik hoop de komende tijd mijn bijdrage te kunnen leveren aan een groener en socialer Krimpen.