Q. Wie is Geert van Vliet?

A. Ik ben 29 jaar en woon al mijn hele leven in Capelle. Ik heb Geschiedenis gestudeerd, maar werk al een paar jaar met veel plezier in de IT. De afgelopen raadsperiode ben ik burgerraadslid geweest. Daarnaast ben ik vrijwilliger voor de Capelse Voedselbank. Ik heb een brede interesse en leer graag nieuwe dingen.

Q. Waarom GroenLinks Capelle?

A. Vanuit mijn opvoeding heb ik meegekregen om om te zien naar je medemens en je omgeving (de natuur). Je uitspreken tegen onrecht en opkomen voor mensen die dat zelf niet (goed) kunnen. Daarom past GroenLinks goed bij mij: de partij strijd voor rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en (kansen)gelijkheid, maar met respect voor mens en milieu.

Q. Waar wil jij, je voor gaan inzetten in Capelle?

A. Te veel mensen zijn de dupe van een systeem waaruit de menselijkheid verdwijnt. Geld gaat in veel gevallen boven de persoon. Kijk naar het Toeslagenschandaal of de Jeugdzorg. We moeten het systeem veranderen, er anders naar kijken! Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bestaan niet. Het is de arbeidsmarkt die te ver weg staat. Mensen met een handicap ondervinden problemen, niet vanwege hun handicap, maar door de manier waarop onze samenleving en buitenruimte is ingericht. Voor die systeemverandering wil ik me inzetten.